Ασφάλεια Ζωής

Η Ασφάλεια Ζωής είναι μια πράξη αγάπης προς τους δικούς σας ανθρώπους.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο η ασφάλεια Ζωής πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους, είναι γιατί εξ ορισμού εστιάζει στην προστασία των δικών μας, των αγαπημένων μας, σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε εμάς.

Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται με οικονομικούς όρους και με το χρήμα. Αποτιμάται όμως η ικανότητα μας στην οικονομική συνεισφορά στην οικογένεια μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Απώλεια αυτής της ικανότητας μας, σημαίνει και απώλεια των σχεδίων, προγραμμάτων και ονείρων για το μέλλον μας.

Κάνοντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Ζωής – Ατυχήματος, εξασφαλίζετε τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου της οικογενείας σας, εάν κάποια στιγμή δεν μπορείτε να εργαστείτε λόγω ολικής ανικανότητας, καθώς και στην περίπτωση που δεν είστε πλέον μαζί τους.

Κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν έπειτα από ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός, παρέχουμε με το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα τα ακόλουθα:

  • Εξόφληση δανείων και λοιπών οικονομικών υποχρεώσεων της οικογένειας (στεγαστικά ή καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες, φορολογικές υποχρεώσεις κ.α. )
  • Προστασία της ακίνητης περιουσίας (πληρωμή φόρων κληρονομιάς)
  • Αποκατάσταση τέκνων (σπουδές, επαγγελματικό ξεκίνημα)
  • Διατήρηση της ποιότητας ζωής της οικογένειάς μας και των αποκτηθέντων αγαθών

Κάνοντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Ατυχημάτων και Ασθενειών εξασφαλίζετε τα έξοδα θεραπείας σας σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας σας, μέχρι να μπορέσετε να επιστρέψετε στην εργασία σας και τους καθημερινούς σας ρυθμούς.

Εμείς είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε στο απρόοπτο και ξαφνικό γεγονός την συνέχιση της ζωής της οικογένειας σας και να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχετε οραματιστεί για αυτούς.

Να εξασφαλίσουμε την Ζωή σας.

 

Συχνές Ερωτήσεις

 
 

1. Γιατί να προχωρήσω σε ασφάλεια ζωής, ενώ είμαι ακόμα νέος και υγιής;

Η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα και αξίζει να θυμάστε ότι όσο νωρίτερα πάρετε την απόφαση να ασφαλιστείτε, τόσο πιο προσιτό οικονομικά μπορεί να είναι το πρόγραμμα ασφάλειας Ζωής που θα επιλέξετε.

2. Πώς να επιλέξω την ασφάλεια ζωής που θα με καλύπτει;

Αρχικά πρέπει να σκεφθείτε προσεκτικά τι ανάγκες θα χρειαστεί να καλυφθούν στην περίπτωση μιας αναπάντεχης κατάστασης.

Καταγράψτε τις μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις σας και προσπαθήστε να υπολογίσετε τι επιπλέον έξοδα θα προκύψουν στην περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο.

Αν χρειάζεστε βοήθεια και κατευθύνσεις, μια συζήτηση με έναν από τους έμπειρους Ασφαλιστικούς μας Συμβούλους μπορεί να σας διευκολύνει να καταλάβετε, χωρίς κόστος και χωρίς καμία υποχρέωση από την πλευρά σας, ποιο πρόγραμμα ασφάλειας ζωής θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες σας.

Κάντε το πρώτο βήμα συμπληρώνοντας τη σύντομη φόρμα επικοινωνίας κι ο συνεργάτης μας θα σας καλέσει σε χρόνο που σας εξυπηρετεί.

3. Ποιο είναι το όριο ηλικίας για την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης;

Το όριο ηλικίας για την σύναψη νέου ασφαλιστηρίου διαφοροποιείται ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρία και το ασφαλιστικό πρόγραμμα. Συνήθως η ανώτατη ηλικία εισόδου είναι το 60o έτος.

4. Πόσο ασφαλιστική κάλυψη ζωής θα πρέπει να έχω ;

Αυτό εξαρτάται από τις προσωπικές σας περιστάσεις . Μερικά πράγματα που θα επηρεάσουν την απόφασή σας , είναι :

 • Πόσα χρήματα χρειάζεται η οικογένειά σας χωρίς εσάς ,και για πόσα χρόνια
 • Το μέγεθος της υποθήκης σας και πόσο καιρό θα πρέπει να πληρώνουν γι “αυτό
 • Το ποσό που απαιτείται για τις σπουδές των παιδιών
5. Τι είναι το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής;

Το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής συστήθηκε σύμφωνα με το νόμο 3867/3.8.2010 και την 2636/24.11.2010 Πράξη Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο να παρεμβαίνει σε περίπτωση που μια ασφαλιστική επιχείρηση κλάδου Ζωής κηρύσσεται σε πτώχευση ή ανακαλείται η άδεια λειτουργία της για παράβαση νόμου. Η λειτουργία του ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Σκοπός του είναι να προφυλάσσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων με το να παρεμβαίνει και να προσπαθεί να μεταβιβάσει το σύνολο, ή μέρος, του χαρτοφυλακίου της υπό εκκαθάριση εταιρίας σε άλλη ή άλλες ασφαλιστικές εταιρίες κι εάν τούτο καταστεί ανέφικτο τότε να προχωρεί στην καταγγελία και λύση των συμβάσεων ασφαλίσεων και στην καταβολή συγκεκριμένης χρηματικής αποζημίωσης έναντι εκκρεμών ζημιών και πληρωτέων παροχών στον ασφαλισμένο.

Με ρητή διάταξη του νόμου, το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής δεν ευθύνεται για απαιτήσεις που πηγάζουν από συμπληρωματικές καλύψεις νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής συγχρηματοδοτείται από τις ασφαλιστικές εταιρίες και τους ασφαλισμένους που συμμετέχουν κατά 50% ο καθένας στην καταβολή της εισφοράς επί των ετήσιων ασφαλίστρων του κλάδου Ζωής.

6. Ποιές είναι οι ιατρικές προυποθέσεις ασφάλισης;

Ανάλογα με τη ηλικία του ασφαλισμένου και το όριο κάλυψης που επιθυμεί τότε μπορεί να προβλέπεται :

 • NON MEDICAL ιατρικός έλεγχος – Μόνο συμπλήρωση ερωτηματολογίου υγείας
 • ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ B – Συμπλήρωση ερωτηματολογίου υγείας & Απλή παθολογική , Η.Κ.Γ ηρεμίας, Γενική ούρων.
 • ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ Γ – Συμπλήρωση ερωτηματολογίου υγείας & ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ Β, Γενική Αίματος (με MCV,MCH) TKE, Σάκχαρο αίματος, Ουρία, Κρεατινίνη, Χοληστερίνη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια, SGOT, SGPT, γ-GT, ουρικό οξύ.
 • ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ Δ – Συμπλήρωση ερωτηματολογίου υγείας & ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ Γ + Δοκιμασία κοπώσεως.
 • ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ Ε – Συμπλήρωση ερωτηματολογίου υγείας & ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ Δ + Triplex καρδιάς + Υπερηχογράφημα κοιλίας +Αλκαλική Φωσφατάση + Ουρικό Οξύ + HBV test (HBsAg), + Anti HCV.
7. Ποιές προσθήκες μπορούν να συμπεριληφθούν;

Επιπρόσθετα μπορεί να συμπεριληφθεί η κάλυψη της μόνιμης ολικής ανικανότητας, η ασφάλιση σοβαρών ασθενειών καθώς και επιπλέον προσαύξηση στη περίπτωση θανάτου από ατύχημα.

8. Τι είναι το εκπιπτόμενο ποσό στα ασφαλιστήρια ζωής και υγείας;

Εκπιπτόμενο ποσό είναι το ποσό που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο σας (εφόσον το έχετε επιλέξει) και το οποίο αφαιρείται από το σύνολο των αναγνωριζομένων εξόδων για κάθε νοσηλεία από ασθένεια ή ατύχημα που καλύπτεται από το ασφαλιστήριο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση των ετήσιων ασφαλίστρων.

9. Συμφέρει να γίνεται χρήση του κυρίως ασφαλιστικού φορέα σε περίπτωση νοσηλείας;

Βεβαίως, διότι, έτσι, ο ασφαλιζόμενος δεν επιβαρύνεται με τυχόν εκπιπτόμενο ποσό που προβλέπεται στο συμβόλαιο του, ή του δίνεται η δυνατότητα καταβολής επιπλέον bonus συμμετοχής άλλου φορέα.

10. Πως γίνεται η αποζημίωση σε περίπτωση νοσηλείας;

Σε περίπτωση νοσηλείας σε συμβεβλημένο με αυτήν νοσοκομείο, τότε η ασφαλιστική εταιρία αναλαμβάνει την απευθείας εξόφληση των δαπανών του ασφαλιζομένου. Σε περίπτωση νοσηλείας σε μη συμβεβλημένο νοσοκομείο, το κόστος νοσηλείας καταβάλλεται από τον ασφαλιζόμενο που, στη συνέχεια, προσκομίζει τα παραστατικά στην ασφαλιστική του εταιρία προκειμένου να αποζημιωθεί απολογιστικά.

Η εισαγωγή του ασφαλιζομένου στο νοσοκομείο θα πρέπει να αναγγέλλεται από τον ίδιο στο συντονιστικό τηλεφωνικό κέντρο της ασφαλιστικής εταιρίας.

11. Πότε έχουμε παύση ισχύος του συμβολαίου ζωής;

Μετά την επέλευση του ασφαλισμένου κινδύνου(Θάνατος)

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλίστρων

Κατά την ημερομηνία εξαγοράς. Σημειώνεται ότι για τα προγράμματα πρόσκαιρης ασφάλισης θανάτου δεν υφίσταται η εξαγορά.

Ειδικά για τα προγράμματα πρόσκαιρης ασφάλισης θανάτου η ημερομηνία λήξης ισχύος αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

 

Ολοκληρωμένη Προστασία

 

Προσθέστε στο πρόγραμμα ασφάλειας ζωής σημαντικές καλύψεις για ολοκληρωμένη προστασία

  • Απώλεια Εισοδήματος: Διασφαλίστε το εισόδημά σας σε περίπτωση που για κάποιο χρονικό διάστημα δεν μπορείτε να εργαστείτε λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.

  • Μόνιμη Ολική / Μερική Ανικανότητα: Σας εξασφαλίζει ένα κεφάλαιο σε περίπτωση που δεν είστε σε θέση να εργαστείτε λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.

  • Σύνταξη Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας: Εξασφαλίζει σε εσάς και στην οικογένειά σας σύνταξη σε περίπτωση που δεν είστε σε θέση να εργαστείτε λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.

  • Απώλεια Ζωής από ατύχημα: Εξασφαλίστε στην οικογένειά σας ένα ικανοποιητικό κεφάλαιο, το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση απώλειας ζωής από τροχαίο ατύχημα.

  • Σοβαρές Ασθένειες: Εξασφαλίζει ένα κεφάλαιο για την αντιμετώπιση σημαντικών δαπανών υγείας, που ακολουθούν την εμφάνιση μιας σοβαρής ασθένειας.

  • Επιδόματα Νοσηλείας ή / και Χειρουργού: Παροχή επιδόματος σε περίπτωση που νοσηλευτείτε σε οποιαδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας και του Εξωτερικού, χωρίς να προσκομίσετε αποδείξεις για τις δαπάνες νοσηλείας σας.

  • All SOS: Επείγουσα μεταφορά και 24ωρη τηλεφωνική ιατρική υποστήριξη εντός Ελλάδος, με τη συνεργασία της Mondial Assistance.

  • Διαγνωστικές Εξετάσεις: Δυνατότητα να πραγματοποιείτε Διαγνωστικές Εξετάσεις σε συμβεβλημένα με την Allianz διαγνωστικά κέντρα.

  • Ιατροφαρμακευτικές Δαπάνες: Κάλυψη Ιατροφαρμακευτικών Δαπανών που μπορεί να προκύψουν από ένα ατύχημα σε εσάς ή την οικογένειά σας.

  • Απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων: Συνέχιση της ασφάλισής σας ακόμα και σε περίπτωση απώλειας ζωής ή μόνιμης ολικής ανικανότητας.

 

Επιπλέον Προαιρετικές Καλύψεις

 

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από ασθένεια ή ατύχημα

Οικονομική προστασία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας καθορισμένο κεφάλαιο σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας από ασθένεια ή ατύχημα.

  • Καταβολή του κεφαλαίου σε περίπτωση που ασθένεια ή ατύχημα σας προκαλέσει:
   • Ολική και ανεπανόρθωτη απώλεια όρασης και των δύο ματιών
   • Ανεπανόρθωτη λειτουργική απώλεια και των δύο χεριών
   • Ανεπανόρθωτη λειτουργική απώλεια και των δύο ποδιών
   • Ανεπανόρθωτη λειτουργική απώλεια ενός χεριού και ενός ποδιού
  • Μπορείτε να επιλέξετε διάρκεια ισχύος της κάλυψης ανάλογα με τις ανάγκες σας, με ελάχιστη διάρκεια τα 10 έτη.
   Η ασφάλιση λήγει στο 65ο έτος της ηλικίας σας ή σε περίπτωση μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας από ασθένεια ή ατύχημα.

 

Μόνιμη Ολική ή Μερική Ανικανότητα από Ατύχημα

Οικονομική προστασία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας καθορισμένο κεφάλαιο σε περίπτωση μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας από ατύχημα.

  • Σε περίπτωση μόνιμης και ολικής ανικανότητας καταβάλλεται κεφάλαιο, σύμφωνα με το ύψος της παροχής που έχετε επιλέξει.

  • Σε περίπτωση μόνιμης και ολικής ανικανότητας καταβάλλεται κεφάλαιο, σύμφωνα με το ύψος της παροχής που έχετε επιλέξει.

  • Μπορείτε να επιλέξετε διάρκεια ισχύος της κάλυψης ανάλογα με τις ανάγκες σας, με ελάχιστη διάρκεια τα 10 έτη.Η ασφάλιση λήγει στο 70ο έτος της ηλικίας σας ή σε περίπτωση μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας από ασθένεια ή ατύχημα.

 

Απώλεια Ζωής από Ατύχημα

Οικονομική προστασία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καταβάλλοντας καθορισμένο κεφάλαιο στους δικαιούχους σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα.

  • Καταβολή κεφαλαίου σε περίπτωση απώλειας της ζωής σας από ατύχημα.
  • Διπλασιασμός του κεφαλαίου σε περίπτωση απώλειας ζωής, όπου ο ασφαλισμένος ήταν:
   • πεζός, θύμα τροχαίου ατυχήματος
   • οδηγός ή συνεπιβάτης σε επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης
   • επιβάτης σε δημόσιο μεταφορικό μέσο, αλλά όχι οδηγός ή συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα
  • Μπορείτε να επιλέξετε διάρκεια ισχύος της κάλυψης ανάλογα με τις ανάγκες σας, με ελάχιστη διάρκεια τα 10 έτη. Η ασφάλιση λήγει στο 70ο έτος της ηλικίας σας ή σε περίπτωση μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας από ασθένεια ή ατύχημα.

 

Απώλεια Εισοδήματος από Ατύχημα ή Ασθένεια

Οικονομική προστασία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας μηνιαίο εισόδημα σε περίπτωση που για κάποιο χρονικό διάστημα δεν μπορείτε να ασκήσετε το επάγγελμά σας λόγω ατυχήματος ή ασθένειας.

  • Το ποσό αποζημίωσης καταβάλλεται ανάλογα με τη χρονική διάρκεια της ανικανότητας και μέχρι 2 χρόνια.
  • Εφαρμόζεται περίοδος αναμονής 15 ή 30 ημέρες, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε.
  • Μπορείτε να επιλέξετε διάρκεια ισχύος της κάλυψης ανάλογα με τις ανάγκες σας, με ελάχιστη διάρκεια τα 10 έτη.
   Η ασφάλιση λήγει στο 65ο έτος της ηλικίας του ασφαλισμένου ή όταν ο Ασφαλισμένος καταστεί Μόνιμα και Ολικά Ανίκανος για εργασία.

 

Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας του Αντισυμβαλλομένου

Εξασφάλιση της συνέχειας του προγράμματός σας στην περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας του αντισυμβαλλομένου (που έχει αναλάβει να πληρώνει τα ασφάλιστρα) για εργασία.

  • Στην περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας του αντισυμβαλλομένου, η εταιρεία σας απαλλάσσει από την πληρωμή των ασφαλίστρων διατηρώντας την ισχύ της κάλυψής σας.

  • Η συγκεκριμένη κάλυψη συνδυάζεται είτε με αποταμιευτικό πρόγραμμα είτε με κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης ζωής.

 
Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Θανάτου του Αντισυμβαλλομένου

Εξασφάλιση της συνέχειας του προγράμματός σας σε περίπτωση απώλειας ζωής του αντισυμβαλλομένου (που έχει αναλάβει να πληρώνει τα ασφάλιστρα).

  • Στην περίπτωση απώλειας ζωής του αντισυμβαλλομένου, η εταιρεία αναλαμβάνει την πληρωμή των ασφαλίστρων διατηρώντας την ισχύ της κάλυψής σας.

  • Η συγκεκριμένη κάλυψη συνδυάζεται είτε με αποταμιευτικό πρόγραμμα είτε με κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης ζωής.

 
Κεφάλαιο Προστασίας Ασφαλίστρου λόγω Απώλειας Ζωής ή Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας του Αντισυμβαλλόμενου για Εργασία

Καταβολή κεφαλαίου σε περίπτωση απώλειας ζωής του Αντισυμβαλλόμενου ή σε περίπτωση που καταστεί Μόνιμα και Ολικά Ανίκανος για εργασία.

  • Καταβολή κεφαλαίου σε περίπτωση απώλειας ζωής του Αντισυμβαλλόμενου ή σε περίπτωση που καταστεί Μόνιμα και Ολικά Ανίκανος για εργασία.

 
Κεφάλαιο Προστασίας Ασφαλίστρου λόγω Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας του Αντισυμβαλλόμενου για Εργασία

Καταβολή κεφαλαίου σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος καταστεί Μόνιμα και Ολικά Ανίκανος για εργασία.

  • Η συγκεκριμένη κάλυψη συνδυάζεται με καλύψεις υγείας ετήσιας διάρκειας.