Αποταμίευση / Επένδυση

Ζώντας σε ένα περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας, με την απαισιοδοξία να χαρακτηρίζει διεθνώς την πορεία των συντάξεων των κοινωνικών ταμείων, όλοι μας νοιώθουμε, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη να προγραμματίσουμε τη σύνταξη μας με σιγουριά και εγγυήσεις.

Απευθύνεται σε όσους βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία και επιθυμούν να αποταμιεύουν μέρος από τα διαθέσιμα εισοδήματά τους, έτσι ώστε όταν φτάσουν στην ηλικία της συνταξιοδότησης να μπορέσουν να συμπληρώσουν αποτελεσματικά την σύνταξη της κοινωνικής ασφάλισης.

Ένα από τα διαθέσιμα συνταξιοδοτικά προγράμματα μπορεί να αφορά και εσάς.

Η διασφάλιση εγγυημένης σύνταξης παρέχει τη δυνατότητα συσσώρευσης κεφαλαίου και παροχής εγγυημένης σύνταξης στη λήξη, σε συνδυασμό με την ευκαιρία για συμμετοχή στα υπό διανομή κέρδη που καθιστούν το προϊόν που επιλέξατε ιδιαίτερα ανταποδοτικό για εσάς.

Αποκτήστε ένα ικανοποιητικό συμπλήρωμα στην σύνταξη σας με ένα πρόγραμμα αποταμίευσης επένδυσης στα δικά σας οικονομικά μέτρα.

Συζητήστε μαζί μας τις ανάγκες, τους στόχους και τις δυνατότητές σας και εμείς, θα σχεδιάσουμε για εσάς ένα ευέλικτο και συμφέρον πρόγραμμα σύνταξης, αποταμίευσης ή επένδυσης.

 

Συνταξιοδοτικά- Αποταμιευτικά Προγράμματα

Ευέλικτα Συνταξιοδοτικά προγράμματα για όλους.

Οι πρόσφατες περικοπές των συντάξεων των ασφαλιστικών ταμείων, η αβεβαιότητα για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και οι χαμηλές συντάξεις που χορηγούνται σε μεγάλη μερίδα συνταξιούχων, καθιστούν την ανάγκη συμπληρωματικής σύνταξης επιτακτική.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένη από τις συντάξεις που δίνονται στη χώρα μας και στρέφεται στην ιδιωτική ασφάλιση. Τα προϊόντα που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι είτε εφάπαξ είτε περιοδικής πληρωμής ασφαλίστρων.

Με ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ο ασφαλισμένος μπορεί να καλύψει τη διαφορά μεταξύ της κρατικής σύνταξης και των εισοδημάτων που θα επιθυμούσε να έχει όταν πλέον δεν θα εργάζεται.

Εξασφαλίστε το μέλλον που σας αξίζει και συνεχίστε να γεύεστε τις χαρές της ζωής χωρίς περιορισμούς. Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα που προσφέρονται μέσω από τις συνεργαζόμενες εταιρείες σάς δίνουν τη δυνατότητα να διασφαλίσετε ένα πρόσθετο εισόδημα, στην ηλικία που εσείς θα αποφασίσετε.

Δίνουμε λύση στην προσπάθεια κάθε ανθρώπου να δημιουργήσει το απαραίτητο κεφάλαιο ή εισόδημα που θα του προσφέρει ασφάλεια και οικονομική ανεξαρτησία στην περίοδο της συνταξιοδότησής του.

Τι μπορεί να σας προσφέρει:

  • Ενίσχυση της σύνταξης.

  • Εγγύηση κεφαλαίου στη λήξη.

  • Δυνατότητα υψηλών αποδόσεων.

  • Μείωση φόρου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

  • Ευχέρεια επιλογών στη λήξη (εφάπαξ, ισόβια σύνταξη, συνδυασμός).

  • Αποταμίευση, με τη σιγουριά ενός συνταξιοδοτικού “κουμπαρά”.

 

Ευέλικτα Αποταμιευτικά προγράμματα για όλους.

Τα ασφαλιστικά προγράμματα αποταμίευσης λειτουργούν με την ίδια φιλοσοφία των προγραμμάτων εξασφάλισης σύνταξης, με τη διαφορά ότι στη λήξη τους το ποσό που συσσωρεύτηκε αποδίδεται εφάπαξ στον δικαιούχο.

Αποταμίευση γιατί:

  • Περιορίζω την κατανάλωση του σήμερα και αντιμετωπίζω τις ανάγκες του αύριο.

  • Παρακάμπτω τη καταναλωτική κουλτούρα του δανεισμού και καταφεύγω σε αποδοτικότερη επένδυση των χρημάτων μου.

  • Δίνω εφαλτήριο ζωής.

  • Δημιουργώ κεφάλαιο για τις σπουδές ή την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού μου.

  • Αντιμετωπίζω την αβεβαιότητα του μέλλοντος.

Τέτοια προγράμματα επιλέγονται συνήθως :

  • Aπό νέους γονείς για την εξασφάλιση κεφαλαίου σπουδών των παιδιών τους ή την κάλυψη αναγκών και εξόδων για τον μελλοντικό γάμο τους.

  • Από ανθρώπους που επιθυμούν μετά από κάποια χρόνια να χρηματοδοτήσουν μια προγραμματισμένη ενέργειά τους.

Οι έμπειροι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι μας θα σας βοηθήσουν ώστε να προβείτε στην καλύτερη δυνατή επιλογή.

 

Το μυστικό που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι, να μην αφήσετε την αναίτια αναβλητικότητα να ροκανίσει το μελλοντικό σας εισόδημα ή/και κεφάλαιο.

 

Συχνές Ερωτήσεις

 
 

1. Είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα σύνταξης;

Όλοι οι άνθρωποι, κατά τη διάρκεια των ετών που εργάζονται, προσπαθούν να παράγουν όσο το δυνατόν περισσότερο και να αμείβονται αρκετά, ώστε να απολαμβάνουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.

Όταν όμως σταματήσουν να εργάζονται, κι εφόσον η υγεία τους το επιτρέπει έχουν ακόμα πολλά χρόνια μπροστά τους για να απολαύσουν τα καλά της 3ης ηλικίας, τα έσοδά τους θα είναι μειωμένα και πιθανά να περιορίζονται μόνο στη σύνταξή τους από την κοινωνική ασφάλιση (που σίγουρα θα’ναι μικρότερη του εισοδήματος που είχαν όταν εργάζονταν).

Οικονομική ύφεση. H οικονομική κρίση είναι πλέον πραγματικότητα και στην ελληνική αγορά και η ανησυχία για το μέλλον είναι τώρα εντονότερη.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Οι αλλαγές αυτές, που συντελέστηκαν σε ένα χώρο συνδεδεμένο με το μέλλον μας και με την εξασφάλιση ενός ικανοποιητικού εισοδήματος στις ηλικίες που δεν θα μπορούμε να είμαστε τόσο παραγωγικοί, μας επηρεάζουν άμεσα.

Υπάρχει ανησυχία για επιπλέον αλλαγές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Έχει μειωθεί η αίσθηση της «σιγουριάς» με την οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν την προοπτική της σύνταξης.

Ο τρόπος που προγραμματίζαμε το μέλλον λοιπόν αλλάζει. Προγραμματίζουμε πλέον έχοντας κατά νου ότι τα πράγματα από εδώ και πέρα θα είναι σαφώς πιο διαφορετικά. Είναι αναγκαίο λοιπόν να φροντίσουμε από νωρίς για να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, 8 στους 10 Έλληνες δεν έχουν συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Ωστόσο οι πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό έχουν αυξήσει σημαντικά το ποσοστό όσων είναι θετικοί στην προοπτική να αποκτήσουν ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων (περίπου 7 στους 10) κατανοεί την αξία της αποταμίευσης και το σημαντικό ρόλο που παίζει αυτή στην εξασφάλιση ενός μελλοντικού εισοδήματος.

Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της ιδιωτικής ασφάλισης επιτρέπουν στους ανθρώπους να χαίρονται τη ζωή τους τότε που θα έχουν τον πολυπόθητο χρόνο στη διάθεσή τους. Ας μην ξεχνάμε πως ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων βελτιώνεται. Η υγεία είναι πολύ καλύτερη άρα οι άνθρωποι έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τη ζωή και στην Τρίτη ηλικία (για ταξίδια, διασκέδαση, να προσφέρουν στα εγγόνια τους κ.λπ.).

2. Ασφαλιστικά προγράμματα σύνταξης, σε ποιους απευθύνονται;

Απευθύνεται σε όλους εσάς που επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα επιπρόσθετο εισόδημα για τα χρόνια της συνταξιοδότησης, εξασφαλίζοντας σε εσάς και την οικογένεια σας το επίπεδο ζωής που επιθυμείτε.

Τι προσφέρει:

 • Ισόβιο εισόδημα (σύνταξη) στον ίδιο τον ασφαλισμένο το οποίο καθορίζεται με την έναρξη του συμβολαίου.

 • Εγγυημένη απόδοση το ύψος της οποίας καθορίζεται ανάλογα με την επιλογή του συνταξιοδοτικού προγράμματος.

 • Δυνατότητα επιπλέον αποδόσεων.

 • Δυνατότητα έναρξης με χαμηλό ασφάλιστρο, δυνατότητα αναπροσαρμογής ασφαλίστρων και έκτακτες καταβολές.

 • Εξασφάλιση της οικογένειας και του ασφαλισμένου σε περίπτωση θανάτου ή μόνιμης ολικής ανικανότητας.

 • Δυνατότητα εξαγοράς του συμβολαίου και δανειοδότησης.

 • Φορολογικές απαλλαγές, ανάλογα με την κλίμακα φορολόγησης.

3. Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να ασφαλιστώ;

Ανάλογα με το πρόγραμμα και τις παροχές που θα επιλέξετε, ενδέχεται να υπάρχουν και διαφορετικά όρια ηλικίας. Ενδεικτικά, μπορείτε να έχετε κατά νου ότι ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μπορείτε να το αποκτήσετε από τα 18, ενώ το ανώτατο όριο για προγράμματα τακτικών καταβολών είναι και τα 60 έτη.

Όμως, για αναλυτική πληροφόρηση πρέπει να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

4. Ποια τα οφέλη μου από το πρόγραμμα σύνταξης μου;

Διατήρηση ενός καλού βιοτικού επιπέδου ισοβίως, χωρίς να αλλάξει συνήθειες, τρόπο ζωής και απαιτήσεις όταν συνταξιοδοτηθώ.

Εξασφάλιση των αγαπημένων του προσώπων.

Δυνατότητα απόκτησης συμπληρωματικού εισοδήματος όταν το χρειασθεί.

Διατήρηση οικονομικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας κατά την 3η ηλικία.

Εκπλήρωση των ονείρων μου, ακριβώς όταν θα έχω το χρόνο να τα πραγματοποιήσω.

5. Σε ποια σημεία πρέπει να δώσω προσοχή σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας αρχικά στο δικαίωμα εξαγοράς, μερική ή ολική, το οποίο σας δίνεται ανάλογα με τους ειδικούς όρους, που προβλέπονται στο κάθε πρόγραμμα και το αποκτάτε μετά από 1 έως 3 χρόνια. Επίσης, πρέπει να προσέξετε τον πίνακα εξαγοράς, το εγγυημένο κεφάλαιο ή την εγγυημένη σύνταξη στη λήξη, του προγράμματος αλλά και τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, ώστε να συμβαδίζει με την ηλικία σας.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η διάρκεια του προγράμματος, ώστε να σιγουρευτείτε ότι στη διάρκεια που έχετε επιλέξει τα χρήματά σας θα έχουν προλάβει να αποδώσουν.

6. Πόσο συχνά μπορώ να πληρώνω το ασφαλιστήριό μου;

Τα ασφαλιστικά προγράμματα για τη συνταξιοδότηση μπορείτε να τα πληρώνετε σε μηνιαία βάση, με ένα σταθερό ποσό, ωστόσο υπάρχουν και προγράμματα εφάπαξ καταβολής ασφαλίστρου. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε εσείς να επιλέξετε ποιο ταιριάζει στις οικονομικές σας δυνατότητες.

7. Μπορώ να εξαγοράσω το Συμβόλαιο όποτε θέλω και υπό ποιές προϋποθέσεις;

Αν έχει επιλεγεί το πρόγραμμα της εφάπαξ καταβολής, μπορεί να γίνει ολική ή μερική εξαγορά ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ από την επόμενη κιόλας μέρα, πράγμα που είναι ιδιαιτέρως πρωτοποριακό. Αν έχει επιλεγεί πρόγραμμα περιοδικών καταβολών μπορείτε από τον τρίτο κιόλας χρόνο να πραγματοποιήσετε ολική ή μερική εξαγορά άμεσα και χωρίς καμία ποινή.

Παρόλαυτά, αν εκτάκτως χρειαστεί να αποσύρετε το ποσό νωρίτερα, τότε στο πρώτο έτος δεν επιτρέπεται ολική ή μερική εξαγορά ενώ στο δεύτερο ή τρίτο έτος παρακρατείται το 3%.

8. Κι αν χρειαστώ το κεφάλαιο πριν από τη λήξη του προγράμματος;

Μπορείτε να εξαγοράσετε όλο ή μέρος του αποταμιευτικού προγράμματός σας έως και 1 ημέρα πριν από τη λήξη του. Ωστόσο, για να εξαγοράσετε όλο το πρόγραμμά σας, πρέπει να έχει συμπληρωθεί το πρώτο έτος ασφάλισης. Το ασφαλιστήριό σας προβλέπει εγγυημένες αξίες εξαγοράς ανά έτος.

9. Πώς μπορώ να πάρω τη σύνταξή μου;

Η καταβολή της σύνταξης γίνεται στον Ασφαλισμένο.

Για να ενεργοποιηθεί η καταβολή, θα πρέπει ο Ασφαλισμένος:

 • Να μας ενημερώσει γραπτώς για το αίτημά του πριν την ημερομηνία λήξης/έναρξης συνταξιοδότησης που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του, καθώς και για το αν προτιμά να λάβει το ποσό της μηνιαίας σύνταξης ή το εφάπαξ ποσό.

 • Να δηλώσει γραπτώς τον αριθμό φορολογικού μητρώου του και την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού Εurobank, στον οποίο θα κατατίθεται συγκεκριμένη ημερομηνία το ποσό της σύνταξης ή θα κατατεθεί το εφάπαξ ποσό.

 • Να προσκομίσει το αστυνομικό δελτίο ταυτότητάς του.

Η Εταιρεία αποστέλλει στον Ασφαλισμένο ΠΡΙΝ τη λήξη/έναρξη συνταξιδοότησης ενημέρωση για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνει.

10. Τι είναι η έκτακτη καταβολή του αποταμιευτικού μου προγράμματος;

Είναι η καταβολή εφάπαξ ασφαλίστρου (ποσού που καταβάλει ο ασφαλισμένος) οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια ασφάλισης. Το εφάπαξ ασφάλιστρο θα αυξήσει το ποσό του ασφαλισμένου κεφαλαίου.

11. Τι θα συµβεί αν δεν πληρώσω έγκαιρα τα ασφάλιστρα του Συµβολαίου µου;

Η έναρξη ισχύος της ασφάλισης ενεργοποιείται με την πληρωμή του πρώτου ασφαλίστρου.

Σε συμβόλαια περιοδικού ασφαλίστρου, στην περίπτωση μη πληρωμής επόμενων δόσεων, το συμβόλαιο ακυρώνεται. Σε περίπτωση που έχει αποκτήσει αξία εξαγοράς, γίνεται ελεύθερο περαιτέρω καταβολών ασφαλίστρων, σύμφωνα πάντα με τους όρους του προγράμματος.

12. Πότε μπορώ να κάνω αλλαγές στον τρόπο και το μέσο πληρωμής των ασφαλίστρων του Συμβολαίου μου;

Οποτεδήποτε θελήσετε. Σε περίπτωση περιοδικών καταβολών ασφαλίστρων, η αλλαγή πραγματοποιείται μετά την ημερομηνία λήξης της εισπραγμένης δόσης.

13. Μπορώ να ζητήσω την επαναφορά του Συμβολαίου μου σε ισχύ;

Ναι, μπορείτε να αιτηθείτε την επαναφορά του συμβολαίου σας μέσα στην περίοδο ενός έτους από την ημερομηνία ακύρωσής του. Προϋπόθεση είναι το αίτημα να γίνει αποδεκτό από την Εταιρεία και να έχει εξοφληθεί το σύνολο των οφειλομένων ασφαλίστρων.